40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΣΘ 1976-2016


Τούρτα γενεθλίων για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΕΚΑΣΘ έσβησε χθες το απόγευμα σύσσωμο όλο το ερασιτεχνικό μπάσκετ της Θεσσαλονίκης...



Μια λαμπρή αλλά συνάμα σεμνή τελετή έλαβε μέρος στο θέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου, με πλήθος επωνύμων παραγόντων του μπάσκετ να δίνουν το παρών τους...ανάμεσα τους ξεχωρίσαμε τον περιφερειάρχη κ.Τσιτζικώστα, την Βούλα Πατουλίδου, τον Γιώργο Ορφανό, τον Θεοδόση Μπακογλίδη -δήμαρχο Καλαμαριάς, τους πρώην δημάρχους Λαδόπουλο, Συμεωνίδη και Οικονομίδη, τους πρώην προεδρους της ΕΣΑΚΕ κ,κ. Οικονομίδη και Χαλβατζάκη, τον πρώην γεν.γραμματέα του ΥΜΑΘ κ.Γιώργο Λυσσαρίδη. τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, την πρώην γεν γραμ.αθλητισμού κ.Κούλα Γιαννακίδου και πάρα πολλούς ακόμη φίλους και φίλες παράγοντες ομάδων, προπονητές,παλαιοί διαιτητές και αθλητές...  
Ο σύλλογος μας εκπροσωπήθηκε με το προεδρείο του στην εκδήλωση. Το παρών τους έδωσαν από ο πρόεδρος μας Πολυχρόνης Μακρίδης, ο αντιπρόεδρος μας και μέλος του Δ.Σ της ΕΚΑΣΘ κ.Λεωνίδας Παπακώστας, ο γεν.γραμματέας Αντώνης Μποζίκης, ο επίτιμος πρόεδρος μας και τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης της ΕΚΑΣΘ κ.Λευτέρης Χατζηαντωνιάδης, ο υπεύθυνος ανάπτυξης Θωμάς Χαρμπαλής και ο επι πολλά έτη γεν.γραμματέας του ΠΚ και πρωην δήμαρχος Νεάπολης κ.Ναθαναήλ Λαδόπουλος.
Το παρακάτω φωτογραφικό υλικό είναι μία προσφορά του Γ.Λίτσα προς τον σύλλογο μας και την ΕΚΑΣΘ, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. 
Με τον δικό μας τρόπο καταγράψαμε την ιστορία...το επόμενο ραντεβού γενεθλίων δόθηκε για μετά δέκα χρόνια... 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΣΘ....!!!

Φωτογραφικό χρονικό των γενεθλίων της ΕΚΑΣΘ


Η αποστολή του ΠΚ στον εορτασμό γενεθλίων της ΕΚΑΣΘ.
Λαδόπουλος,Μακρίδης,Χατζηαντωνιάδης,Μποζίκης.


Τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑΠΚ Νεάπολης μαζί με τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΘ κ.Σάββα Λόρτο


Τα παλαιά μέλη της διοίκησης της ΕΚΑΣΘ που τιμήθηκαν στην εκδήλωση, ανάμεσα τους και οΛευτέρης Χατζηαντωνιάδης.









Η τιμητική διάκριση στον Λευτέρη Χατζηαντωνιάδη απο το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΘ και αντιπρόεδρο του ΠΚ κ.Λεωνίδα Παπακώστα







 Η τιμητική διάκριση στον πρώτο πρόεδρο της ΕΚΑΣΘ κ.Άγη Κηνυγόπουλο από τον πρόεδρο της ένωσης κ.Σάββα Λόρτο.



Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό.





Το σβήσιμο των κεριών της τούρτας γενεθλίων της ΕΚΑΣΘ από τα μέλη της διοίκησης της.









Πλήθος παραγόντων του μπάσκετ εντός της αίθουσας αλλά και στο διάμεσο της με το κυλικείο.


Ο πρόεδρος του ΣΑΠΚ Νεάπολης κ.Χρόνης Μακρίδης και ο αντιπρόεδρος μας κ.Λ.Παπακώστας παρέα με την πρώην γεν.γραμματέα αθλητισμού κ.Κούλα Γιαννακίδου.




Ο Λευτέρης Χατζηαντωνιάδης παρέα με τον φίλο του Στέλιο Συμεωνίδη.




Ο Γ.Ορφανός τα είπε για λίγο με τα μέλη της αποστολής μας, μιας και εκτός από πρώην υπεύθυνος του αθλητισμού στην χώρα μας είναι πάνω από όλα συντοπίτης μας.




Με τον Νίκο Σταυρόπουλο είχαν πολλά να πουν ο Νάκης Λαδόπουλος και άλλα μέλη του ΠΚ , αλλά και ο Γίώργος Λίτσας.




Ο γεν.γραμματέας του ΣΑΠΚ Νεάπολης κ.Αντώνης Μποζίκης συζητά με τον παλαίμαχο διαιτητή Στέλιο Κουκουλεκίδη και άλλους βετεράνους διαιτητές του μπάσκετ.Μέσα από τις κόντρες έχει αναπτυχθεί με τα χρόνια μια αλληλοεκτίμηση που οι νέοι διαιτητές δεν μπορούν να καταλάβουν.



Ο Λεωνίδας Παπακώστας με τον νυν και τον πρώην περιφερειάρχη...Τζιτζικώστας και Ψωμιάδης.


Μακρίδης και Παπακώστας έχουν περικυκλώσει τις δύο μεγάλες κυρίες του Ελληνικού αθλητισμού...την Βούλα Πατουλίδου και την Κούλα Γιαννακίδου.


Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ κ.Σάββας Λόρτος παρέα με τον Λευτέρη Χατζηαντωνιάδη.


Κωστής Τσικίνας - Αντώνης Μποζίκης
Το παρελθόν του ΠΚ Νεάπολης ενώθηκε στην εκδήλωση της ΕΚΑΣΘ.Αλήθεια πόσα χρόνια πίσω μας πάει αυτή η φωτογραφία...???Μέσα της δεκαετίας του '80, όταν ο πρώτος ανέλαβε τις τύχες της ομάδας ως προπονητής και ο δεύτερος ξεκινούσε τη θητεία του στη διοίκηση του τότε Πνευματικού Κέντρου του δήμου Νεάπολης.



Ο Λεωνίδας Παπακώστας στην επάνω φωτογραφία με τον Γιώργο Λυσσαρίδη και στην κάτω με τον Χριστόδουλο Οικονομίδη.


Περισσότερες φωτογραφίες τις επόμενες ημέρες από το γκρουπ του ΠΚ στο fb...
https://www.facebook.com/groups/sapkneapolis/