ΜΠΑΣΚΕΤ / ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 



Για πρώτη φορά στην ιστορία (παλαιά και νέα) του γυναικείου μπάσκετ μας, μια ομάδα μας στα αναπτυξιακά τμήματα καταφέρνει να περάσει στη τελική φάση του πρωταθλήματος της.

Για πρώτη φορά θα δώσουμε το παρόν σε final 4 κορασίδων.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία σε όλα τα αναπτυξιακα τμήματα μας σε αγόρια και κορίτσια θα πούμε παρόν σε τελικούς. Η πρώτη ήταν η ομάδα των νέων με γεννημένους το 1998.

Και έπεται συνέχεια με την ομάδα των γυναικών που έχει προκριθεί στον τελικό κυπέλλου και διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα στην κατηγορία της.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά , διθυράμβους, επαίνους, κολακείες, αλλά πρέπει να τα αποφύγουμε , όσο μας το επιτρέπει η στιγμή που πρέπει όλοι να απολαύσουμε, γιατί καλά είναι να έχουμε χαμηλά την μπάλα μέχρι την επόμενη ευτυχή στιγμή.

Άξιοι συγχαρητηρίων όλοι οι συντελεστές - προπονητής, παίκτριες- για την πρόκριση της ομάδας που χθες βράδυ επιβλήθηκαν για δεύτερη φορά και μάλιστα εκτός έδρας , της ομάδας της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου με 39-59.

Το παιχνίδι καθάρισε στο τρίτο δεκάλεπτο όπου και η ομάδα μας έπαιξε βάση των δυνατοτήτων της , αποδίδοντας πολύ ωραίο μπάσκετ και μη επιτρέποντας της αντιπάλους της να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Το ημίχρονο είχε κλείσει με 20-21 και ενώ μετρήσαμε τουλάχιστον 5 λάθη στον αιφνιδιασμό και 8 χαμένα ριμπάουντ στην άμυνα. Ευχής έργον που τελικά ήμασταν και μπροστά στο σκορ με 1 πόντο.

Στο δεύτερο ημίχρονο έσφιξε η άμυνα, δε ΄χαθηκαν αμυντικά ριμπάουντ και έγιναν αντεπιθέσεις χωρίς λάθη. Βγήκαν εύκολα καλάθια με την Αγγελακίδου , αλλά μπήκαν και τα σουτ της Δαμιανίδου που τα ψάχναμε στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Οι υπόλοιπες παίκτριες μας έδωσαν ψυχή , πάθος,νεύρο, δύναμη και καρδιά, στάθηκαν στο ύψος των δυνατοτήτων τους και πλέον όλα κυλούσαν ομαλά.

Το τελευταίο δεκάλεπτο πλέον ήταν μία διαδικασία που απλά έπρεπε να γίνει για να κλείσει το φύλλο αγώνα. Με τη λήξη του ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί στον αγωνιστικό χώρο που ολοκληρώθηκαν στα αποδυτήρια.

Για μια ακόμη φορά θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά για την μεγάλη πρόκριση τους σε τελική φάση πρωταθλήματος.

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ν.ΡΥΣΙΟΥ - ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ  39 - 59 

Δεκάλεπτα... 8-11, 20-21, 27-46 , 39-59.

Αναγέννηση Νέου Ρυσίου (Κεπαπτζόγλου-Σαμακοβλής): Γκόγκου 2, Πουρπουτίδου 16(1), Μπραϊλα 2, Θεοδώρου, Κυριάκου, Κανλή 4, Χαϊτογλου Α., Καραγιαννίδου 4, Ηλιοπούλου 2, Χαϊτογλου Β. 2, Τικούδη 7(1), Πεντσούδη.

ΠΚ Νεάπολης (Παγκούτσος): Χατζηδημητρίου, Σαλμανλή 4, Λαζάρου, Δαμιανίδου 15(3), Μαδίτση 4, Θεοδώρου, Σίσκου 2, Τσολακίδου 4, Τσινού 4, Αγγελακίδου 26(1).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ