ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ



Υπάρχουν στιγμές που το αίσθημα της αδικίας σε πνίγει.Ο Ρήγας Φεραίος στα "Δίκαια του ανθρώπου" γράφει: Όλον το έθνος αδικείται, όταν αδικείται ένας μόνος πολίτης, που αν το μεταφέρουμε στο μπάσκετ θα μπορούσαμε να γράψουμε : Όλο το μπάσκετ αδικείται, όταν αδικείται ένας μόνο σύλλογος.

Σήμερα γίναμε μάρτυρες δύο πολύ κακών διαιτησιών, αλλά δυστυχώς δε θα γίνουμε και μάρτυρες τιμωριών των διαιτητών που καταστρατήγησαν τους κανονισμούς του αθλήματος, που δημιούργησαν δικούς τους και που ζημίωσαν με τα σφυρίγματα τους τον σύλλογο μας, την προσπάθεια των προπονητών μας και τον ιδρώτα των αθλητών μας...

Είμαστε μία μικρή ομάδα που θα συνεχίσει να δημιουργεί μέσα στα γήπεδα συνθήκες αξιοκρατίας. Δεν θα μας πειράξει καμία διαιτησία σαν τις σημερινές, απεναντίας μας πεισμώνουν περισσότερο. Τόσο χρόνια έχουμε μάθει να κερδίζουμε ή να χάνουμε μέσα στα παρκέ, δε θα μάθουμε να αντιμετωπίζουμε και κάκιστες διαιτησίες...???

Για εμάς στον ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ το μπάσκετ είναι διασκέδαση και κανείς δε θα μπει εμπόδιο στη διασκέδαση μας.Απλά έχουμε κουραστεί να βλέπουμε σωματεία,παράγοντες,προπονητές και αθλητές να τιμωρούνται και οι βασικοί υπεύθυνοι να φεύγουν στα σπίτια τους σαν "κύριοι". Πραγματικά είναι άξιο απορίας το πότε η τοπική μας ένωση αλλά και η ΕΟΚ, όπως και οι επιτροπές διαιτησίας που έχουν, θα αποφασίσουν να βάλουν και τις πειθαρχικές ποινές των διαιτητών στο πρόγραμμα τους...
Εμείς και το γράφουμε δημόσια, δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους αθλητές μας.Καμία ομάδα δε μπορεί να προστατέψει τους αθλητές της. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όλοι είναι να μάθουμε να ζούμε την κάθε στιγμή ξεχωριστά με την ελπίδα πως κάποια στιγμή αυτοί που κρατούν τα γκέμια του ελληνικού μπάσκετ θα ασχοληθούν και με το κομμάτι αυτό.

Εμείς δε θα φτάσουμε στο σημείο πως στη ζωή, πρέπει να ξέρει κανείς να υπομένει τις αδικίες, μέχρι να είναι σε θέση να τις διαπράττει ο ίδιος.Και σίγουρα δε θα εντάξουμε όλους τους διαιτητές στο ίδιο καζάνι...Όχι, υπάρχουν και είναι οι πιο πολλοί, αξιόλογοι διαιτητές, που πραγματικά χαίρεσαι να τους βλέπεις να διαιτητεύουν. Η εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική διαιτησία δε θα κλονιστεί με τις σημερινές διαιτησίες, δεν υπάρχουν περιθώρια και στην τελική καλύτερα να σε αδικούν παρά να αδικείς ή όπως το έλεγε ο Πλάτωνας χιλιάδες χρόνια πριν: Μάλλον αδικείσθαι ή αδικείν.

(με αφορμή τις κακές διαιτησίες στους αγώνες των παίδων Μακεδονικός-Νεάπολη και Μαντουλίδης-Νεάπολη)