ΜΠΑΣΚΕΤ / ΓΥΝΑΙΚΕΙ0: HTAN ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΣΑΜΕ, ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...!!!

 



Την ήττα γνώρισε χθες βράδυ στο κλειστό της ΧΑΝΘ η γυναικεία μας ομάδα από την τοπική ομάδα, στον τελικό του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ. 

Η ομάδα της ΧΑΝΘ κατέλαβε την πρώτη θέση και πήρε την άνοδο στην Α2 ενώ η ομάδα μας πέτυχε τη μεγαλύτερη εως την επόμενη διάκριση της ιστορίας καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.

Δεν αργεί και η συμμετοχή μας το επόμενο διάστημα στον τελικό του κυπέλλου γυναικών, άλλη μία μεγάλη διάκριση της ομάδας μας.

Τις απονομές στις δύο ομάδες έκανε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου μας και είδικός γραμματέας της ΕΚΑΣΘ κ.Λεωνίδας Παπακώστας, ο οποίος και στη συνέχεια μας δήλωσε :

" Σήμερα ήταν μια πραγματική γιορτή του μπάσκετ και ιδιαίτερα του γυναικείου μπάσκετ.Δεκάδες φίλοι έδωσαν το παρόν τους και ευχαριστήθηκαν ένα καταπληκτικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες , τους προπονητές και τη διοίκηση της ΧΑΝΘ για την επιτυχία τους. Τέλος, προσωπικά να ευχαριστήσω μία προς μία τις αθλήτριες μας και στους προπόνητες μας για την υπερπροσπάθεια τους σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος."

Εμείς να ευχαριστήσουμε την ομάδα της ΧΑΝΘ για τη φιλοξενία της να ευχηθούμε κάθε επιτυχία του χρόνου στην Α2, τους παράγοντες του αγώνα (διαιτητές, κριτές και κομισάριους) καθώς και τους δεκάδες φίλους και φίλες που έδωσαν το παρόν τους στον αγώνα. 

(Φωτογραφικό υλικό στο επόμενο ποστ)

To Φύλλο αγώνα: 

ΧΑΝΘ - ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ  51 - 47

Δεκάλεπτα: 17-13, 25-21, 37-37, 51-47

Διαιτητές: Τσάνταλη-Αγραφιώτης Β.

ΧΑΝΘ (Καλογεράτος-Μανουσαρίδου): Πατζιάλα, Κοκκάλη 6, Δραγκόλα, Δασκαλοπουλου, Γαβρίλη 13(3), Γκοτζαμάνη 12(2), Δημητριάδου 4, Αθιανά 8, Αντικατζίδου, Μανωλοπούλου 2, Γαβριηλίδου 2, Μαυροπούλου 4.

ΠΚ Νεάπολης (Παγκούτσος): Καρακώτια, Παπακωνσταντίνου 2, Παράσχου 8(1), Μήτα, Αθανασιάδου 2, Ζαμπουρίδου 6(1), Μπαρμπαλιού 2, Στυλιανού, Ιακωβίδου 4, Κυριακού 15, Αγγελακίδου 3(1), Κλεπουσνιώτου 5.

Τέλος θα αναγράψουμε αυτούσια την ανάλυση του ΒΑSΚΕΤΜΑΝΙΑΚ και του Νεκτάριου Ιωαννίδη για τον αγώνα :

Τελικός Α ΕΚΑΣΘ Γυναικών.
Χθες στις 6-4-2022 είχαμε τον 3ο τελικό της σειράς των τελικών της Α ΕΚΑΣΘ Γυναικών.
Η ΧΑΝΘ προηγούνταν με 2-0 από την regular season και ήθελε μόλις 1 νίκη για το sweep. Το τελικό σκορ με 51-47 είναι επανάληψη του τελικού σκορ της regular season (μήπως έγινε τζάμπα το παιχνίδι κι ας έγραφαν ένα παρόμοιο φύλλο αγώνος 😁😁😁😁;) και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των τυχερών θεατών. Το παιχνίδι ήταν στο πρώτο πεντάλεπτο νευρικό όμως η ΧΑΝΘ στο 22' προηγήθηκε με +11(32-21). Όμως ένα εντυπωσιακό σερί με σκορ 5-16 από το ΠΚ Νεάπολης έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 30'(37-37). Στο ίδιο μοτίβο ως το 35'(43-43), όμως ένα σερί 8-1 μέσα σε 5' έγινε την πλάστιγγα υπέρ της ΧΑΝΘ καθώς το σκορ έγινε 51-44. Και τότε ο κώουτσ των φιλοξενούμενων έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. Έβαλε στην 1η σκόρερ του Πρωταθλήματος Νεανίδων που όμως είναι κορασίδα την Αγγελακίδου και με τρίποντο από τα 7,5 μέτρα μείωσε σε 51-47 ενώ αν έβαζε και το τρίποντο που επιχείρησε στα 3" πριν τη λήξη (οριακά δεν ευστόχησε) θα είχαμε σίγουρα φινάλε γκραν-γκινιόλ. Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τις παίκτριες της ΧΑΝΘ να πανηγυρίζουν την άνοδο και τις παίκτριες του ΠΚ Νεάπολης να είναι στεναχωρημένες και οι οποίες δεν εγκατέλειψαν το παιχνίδι ποτέ.
Όσο αφορά τις διακριθήσες η Κύπρια Κυριακού από τις φιλοξενούμενες ήταν η πρώτη σκόρερ,ενώ ο θυληκός Κοτλέμπα η Λίνα Κλεπουσνιώτου κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες σε άμυνα κι επίθεση καθώς αγωνίστηκε 40' κι εκτός από το πλήθος ρημπάουντ που μάζεψε (20 περίπου) πέτυχε κι 6 πόντους και μ' ένα φάουλ γκολ μάλιστα. Προσπάθησε και η Παράσχου ενώ η Ζαμπουρίδου με την εμπειρία της βοήθησε στα κρίσιμα σημεία. Τέλος η Αγγελακίδου έδειξε ότι δουλεύεται άριστα από το stuff του ΠΚ Νεάπολης κι αν είναι προσγειωμένη σε μια πενταετία θα πρωταγωνιστεί,ακόμη κι εκτός συνόρων,ενώ η ταπεινότητα του χαρακτήρα της φάνηκε όταν πήγε να χαιρετήσει την πρώτη μπόμπερ κι MVP της regular season την Γαβρίλη της ΧΑΝΘ.
Από την ΧΑΝΘ εκτός από την Γαβρίλη που σε κρίσιμα σημεία ξεκλείδωσε με τρίποντα την αντίπαλη άμυνα, MVP αναδείχτηκε η Γκοτζαμάνη καθώς αθόρυβα βστην άμυνα και με 2 κρίσιμα καλάθια στο τέλος έσπρωξε την ΧΑΝΘ στη νίκη. Ακόμη βοήθησε καινή Μανωλοπούλου στις ψηλές,ενώ η μεγάλη άτυχη ήταν η Αντικατζίδου που τραυματίστηκε. Η Κοκκάλη καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα,ενώ και η Μαυροπούλου την έδωσε τις κατάλληλες ανάσες. Η Αθιανα παρότι ήταν σε μέτρια ημέρα βοήθησε σε κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και η Δημητριάδου επέστρεψε δυναμικά ύστερα από σοβαρό τραυματισμό στον α γύρο ενώ και οι υπόλοιπες παίκτριες βοήθησαν με τις ανάσες που έδωσαν.
Όσο αφορά στους 2 πάγκους είχαμε τον κ. Παγκούτσο που πριν 6 χρόνια τον κορόιδευαν όλοι στη Θεσσαλονίκη όταν ξεκινούσε την ανασύσταση του ΠΚ Νεάπολης και σήμερα μετά την Τσαμπούρη είναι το Νο 2 του Βόλου πανελλαδικώς στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ,ενώ όλες οι παίκτριες που διακρίνονται και η σοβαρότητα του συλλόγου κατά τη διάρκεια του αγώνος έχουν την υπογραφή του. Σ' αυτό συνέβαλε και η βοηθός του η Κρητικοπούλου παίκτρια μ' εμπειρίες από Εθνικές κατηγορίες. Φυσικά δίπλα του στον πάγκο και ο κ. Μποζίκης ο μόνος παράγοντας που έχει απομείνει στο γυναικείο χώρο από πριν το millennium 😁😁😁😁. Στην απέναντι όχθη είχαμε τον κ. Κοκκινόπουλο με έντονη παρουσία σε πολλούς πάγκους και την κ. Μανουσαρίδου που πανηγύρισε άνοδο ως μέλος stuff. Ακόμη ο κ. Καλογερόπουλος προστίθεται στους κώουτσ που κατέκτησαν Πρωτάθλημα στην Α ΕΚΑΣΘ Γυναικών. Τέλος 2 εργαλεία για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να παρευρίσκονται χθες στον πάγκο της ΧΑΝΘ. Ο κ. Σερέτης που έγινε ομοσπονδιακός προπονητής και η Κοντραφούρη Μαρία που οι επαγγελματικές υπηρεσίες την έφεραν το 2022 στην Ισπανία.
Στις κερκίδες ήταν η γνωστή φωτογράφος η κ. Δημητριάδου, ξαδέλφη κι αντίπαλος της παίκτριας της ΧΑΝΘ,ενώ είδαμε και τη μητέρα του θυληκού Κοτλέμπα. Ακόμη ήταν πολλοί αθλητές και αθλήτριες η κ. Σταϊκοπούλου πρώην κώουτσ του 50% των αντιπάλων των 2 ομάδων το έχει προπονήσει) και η μητέρα της Γκοτζαμάνη η κ. Τσιρογιάννη με συμμετοχές στην Α1 Εθνική κατηγορία Γυναικών με τον Μέγα Αλέξανδρο και η κώουτσ που οδήγησε τον Πιερικό Αρχέλαο στην Α2. Φυσικά στους 250 οπαδούς που ήταν παρόντες και είχαμε να δούμε τόσο κόσμο από το 2014, κάποιοι μας ξέφυγαν.
Η στήλη μας που ήταν παρούσα στο ματς δίνει συγγχαρητήρια στο διαιτητικό δίδυμο και στον κομισάριο του παιχνιδιού τον κ. Βαφείδη και στη γραμματεία του παιχνιδιού. Μάλιστα οι διαιτητές πέρασαν απαρατήρητοι,πράγμα που δείχνει ότι σε ματς που κρίθηκε σε 1-2 λάθη των αντιπάλων παικτριών ήταν άριστοι.
Με τη λήξη του παιχνιδιού η στήλη του BASKETMANIAK βράβευσε την κ. Τσάνταλη καθώς είναι και διαιτητής Ευρωπαϊκών παιχνιδιών και τον γιο του παλιού μπασκετμπολίστα του Ηρακλή του κ. Αγραφιώτη που έπαιξε σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας εναντίον του θρύλου του NBA του Κερτ Ράμπις. Ο υιός ο Βασίλειος είναι πρώτος σκόρερ και μπόμπερ στον 1ο όμιλο της Β ΕΚΑΣΘ Αντρών. Ακολούθησε η βράβευση της 1ης σκόρερ της κ. Παράσχου και η βράβευση της 1ης μπόμπερ και MVP της regular season της κ. Γαβρίλη. Η στήλη μας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την ΕΚΑΣΘ και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο τον κ. Λόρτο Σάββα, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων τον κ. Λάμπρο Τάκη και τον κ. Στεφανίδη Δημήτρη και τον συνάδελφό του από τα γραφεία της ΕΚΑΣΘ,όπως και το γηπεδούχο σωματείο για την παραχώρηση του γηπέδου και τους φιλοξενούμενους που δέχτηκαν να γίνει η εκδήλωση. Φυσικά οι οπαδοί και των 2 ομάδων δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα σε φίλαθλα πλαίσια. Μετά επακολούθησε η απονομή των μεταλλίων πρώτα στην ομάδα που τερμάτισε 2η το ΠΚ Νεάπολης και μετά στην Πρωταθλήτρια ΧΑΝΘ,όπως και του Κυπέλλου.
Το ρεπορτάζ θα κλείσει με τον άνθρωπο που έκανε τις απονομές.
Είναι ο ειδικός γραμματέας της ΕΚΑΣΘ και τον ευχαριστεί και αυτόν φυσικά η στήλη μας καθώς στα παιχνίδια που παρακολουθήσαμε η παρουσία του ήταν αισθητή,ενώ χθες ήταν αισθητή η απουσία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του κ. Χρόνη Μακρίδη. Η στήλη μας εύχεται στον κ. Παπακώστα να είναι παρών σε όσο γίνεται περισσότερα παιχνίδια των γυναικών, να τις αντέχει φυσικά και τις πιο θερμές ευχές για την ονομαστική του εορτή στις 15 Απριλίου.
Εκ της Συντακτικής ομάδας του BASKETMANIAK.