ΣΤΙΒΟΣ / 2 ΩΡΕΣ 46 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ 1 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ

 


 Ο μαραθώνιος αποτελεί μία σωματική, πνευματική και ψυχική πρόκληση την οποία αν ο αθλητής-τρια αντιληφθεί ως ευκαιρία για αυτοπραγμάτωση και δυνατότητα να ξεπεράσει τα όρια, τότε είναι βέβαιο ότι θα ευχαριστηθεί τη συμμετοχή του και θα ξεπεράσει τα όρια σε τέτοιο σημείο που δε θα μπορούσε ποτέ να υπολογίσει...

 Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου σήμερα στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της. Για την ακρίβεια τα εξαφάνισε. Έτρεχε όχι για να κερδίσει τον αγώνα, αλλά να κερδίσει τον εαυτό της. Ξεπέρασε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον αγώνα αλλά και αυτά που τυχόν είχε πριν τον αγώνα.

Με τη νίκη της αυτή έκανε περήφανους πολλούς ανθρώπους και όχι μόνο αυτούς που θα είχε στο μυαλό της η αθλήτρια.

Βλέποντας τις αναρτήσεις στο ίντερνετ από συμπολίτες μας αισθανόμαστε ότι η Βασιλική ένωση απόψε τη Νεάπολη...!!! Κύμα αγάπης από παντού προς το πρόσωπο της για την απέραντη χαρά που έδωσε.

Η αθλήτρια μας πρώτα και πάνω από όλα νίκησε για τον εαυτό της, τους δικούς της ανθρώπους και τους προπονητές της. Αλλά θέλουμε να κλέψουμε και όλοι οι υπόλοιποι λίγη από τη χαρά της.

Ευχαριστούμε όλες και όλους για τα καλά σας λόγια για την  αθλήτρια μας , τους προπονητές της και τον σύλλογο μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον αρχιπροπονητή της ομάδας του στίβου Αντώνη Στόικο.

Σε ευχαριστούμε Βασιλική...!!!

 Ο χρόνος της νικήτριας Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου 2 ώρες 46 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο...!!!

Δηλώσεις της αθλήτριας : 

«Χάρηκα πάρα πολύ, δεν το πίστευα. Κοιτούσα συνέχεια πίσω και έλεγα δεν μπορεί να είμαι πρώτη. Κοιτούσα αριστερά και δεξιά και έλεγα δεν μπορεί, κάτι έχει γίνει...Η αλήθεια είναι ότι το πλάνο μου ήταν να πάω πιο γρήγορα, αλλά είδα τη ζέστη και αποφάσισα να το πάω συντηρητικά. Βγήκε σε καλό. Έλεγα μετά το 40ο χιλιόμετρο πώς δεν με ενδιαφέρει, θέλω μόνο να τερματίσω. Πονούσα παντού, με έπιασαν κράμπες. Αλλά μόλις είδα την κατηφόρα, πήρα δύναμη και ο κόσμος μου έδωσε δύναμη. Ήταν φοβερό συναίσθημα όταν μπήκα που ο κόσμος χειροκροτούσε και τους χαιρετούσα και εγώ. Ήταν απίστευτο. Είναι η δεύτερη φορά που τρέχω στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Πέρσι ήμουν 3η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα»



Μιλώντας στο runningnews.gr για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, είχε δηλώσει: «Λίγο μετά την γέννηση του γιου μου διαγνωστικά με μυελωειδές καρκίνο του θυρεοειδούς, ο οποίος είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες τις δεξιάς πλευράς του λαιμού. Σίγουρα το να ακούς μια τέτοια διάγνωση στο μυαλό σου έρχονται μόνο αρνητικές σκέψεις. Θα έλεγα ότι θέλει πολύ μεγάλη πίστη στο ότι θα τα καταφέρεις και πώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παλέψεις. Έτσι ήταν και για εμένα. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μου κόπηκαν τα πόδια, αλλά μετά κοίταξα το παιδί μου και πεισματικά είπα στον εαυτό μου ¨"θα τα καταφέρεις!"»