ΜΠΑΣΚΕΤ / ΝΕΟΙ : ΑΧ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...!!!

 



Σε αυτές τις αράδες γράφουμε σχολιασμούς όχι για να γλύψουμε τα αφτιά κάποιων ή για να προσβάλουμε άλλους αλλά για να προβληματίσουμε, να δώσουμε τη δική μας οπτική και να επισημάνουμε ορισμένα γεγονότα που μπορεί να έχουν ξεφύγει από την κοινή ματιά. Έτσι πολλές φορές  μας προκαλούν ότι κάνουμε επιθέσεις σε αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και προπονήτριες. Μα όλοι αυτοί που σχολιάζουν δεν γνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλουμε , την καλοπροαίρετη κριτική μας και την εκτός πονηριάς σκέψης μας. Κλασικό παράδειγμα το σχόλιο μας μετά το παιχνίδι με τα εκπ.Φρυγανιώτη για το γυναικείο. 

Τα παραπάνω γραφόμενα πρέπει να γίνουν απολύτως κατανοητά και προς κάθε κατεύθυνση.

Πάμε τωρα στο χθεσινό παιχνίδι των νέων.

Η ομάδα μας τρεις φορές κατά τη διάρκεια του ξέφυγε με 10+ πόντους διαφορά και τις τρεις φορές οι αντίπαλοι ροκάνισαν το σκορ σχετικά γρήγορα. Κατά τη γνώμη μας στα σημεία εκείνα δεν καταφέραμε να ελέγξουμε το ρυθμό μας. Αν και ο κόουτς πήρε τα απαιτούμενα ταιμ άουτ εντούτοις μας υπερκέρασε ο υπέρμετρος ενθουσιασμός και εκεί γρήγορα έγιναν κακές επιθετικές επιλογές αλλά και σαφώς η άμυνα έμεινε αδρανής.

Η αντίπαλη ομάδα κατάφερε με ένα zone press που το παίζουν οι παίδες να βγάλουν εκτός αγώνα βασικούς παίκτες. Χρειάστηκε ο κόουτς να πάρει δύο ταιμ άουτ αλλά η τακτική δεν λειτούργησε από όλα τα παιδιά.

Βασικοί παίκτες μας βγήκαν εκτός παιχνίδιού από το πρώτο δεκάλεπτο υποπίπτοντας σε ανούσια φάουλ. 

Τέλος, ο παίκτης κλειδί τον αντιπάλων, ο παίκτης που κάρφωσε μεγάλα 3ποντα ήταν και αυτός που σίγουρα δεν περιμέναμε. Τά έβαλε όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο εν αντιθέσει με εμάς που στο τέλος δεν είχαμε το μεγάλο σουτ. 

Τελικά κέρδισε η ομάδα που έπαιξε πιο έξυπνα και σίγουρα εμείς φανήκαμε επηρεασμένοι από τις πολλές αναβολές του συγκεκριμένου αγώνα.

Να γράψουμε και μία ακόμη σκέψη μας.  Το Φίλυρο είναι ομάδα που για να την κερδίσεις πρέπει  όλα να λειτουργούν τέλεια για 40 λεπτά. Το έδειξε και στο πρώτο αγώνα, το έδειξε και χθες. Έχουμε καλύτερη ομάδα αλλά και είμαστε σίγουροι ότι θα φανεί στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αφήστε που πλέον το πρωτάθλημα απόκτησε ενδιαφέρον...

Κρίμα πάντως να σπάει το αήττητο σε εντός έδρας αγώνα.


Το φύλλο αγώνα

ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ INSTASHOP - AETOΣ ΦΙΛΥΡΟΥ 60 - 61

Δεκάλεπτα : 20-16, 32-28, 50-47, 60-61

ΝΕΑΠΟΛΗ (Γκένογλου) : Ευαγγέλου 2, Αργύρης, Νείρος, Οικονόμου 5, Παπαδόπουλος 6, Χατζόπουλος, Νάκου 6, Κυρατζής 14, Φίξης 3, Μιχαηλίδης 24(5).

ΦΙΛΥΡΟ (Αλεξανδρής) : Καλλίτζης 12(3), Μειτανίδης, Μοχωρίδης 10, Ασιμηνάρης 7, Τουσίδης 9(1), Γιαλαμάς 2, Καβαλλιέρος, Δρανόβαλης 12, Κιουρτζόγλου 9.

Φωτογραφίες