ΜΠΑΣΚΕΤ / ΑΝΔΡΙΚΟ : Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

 



 Χθες βράδυ στο Καλοχώρι είδαμε δύο διαφορετικούς αγώνες. Ο πρώτος ήταν αγωνιστικός που η ομάδα έχασε καθαρά από έναν αντίπαλο που ήταν σαφώς καλύτερος της στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Και ο δεύτερος αγώνας που ήταν εξωγηπεδικός και αφορούσε την συμπεριφορά του α΄διαιτητή προς το σύνολο μας , τον σύλλογο μας και την προσπάθεια που καταβάλλουμε διοίκηση , προπονητές και αθλητές.

 Ας τα πιάσουμε ξεχωριστά. 

Αγωνιστικά η ομάδα μας εγκλωβίστηκε και παρασύρθηκε στο ρυθμό της αντίπαλης ομάδας. Ξεκίνησε για ακόμη ένα παιχνίδι με τεχνική ποινή σε αθλητή μας στο πρώτο λεπτό και παρακολουθούσε συνεχώς το σκορ χωρίς να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου, οι αθλητές του Γιάννη Γκένογλου κατάφεραν και ισορρόπησαν το παιχνίδι, έφεραν το σκορ στο -6 και κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα. Νέα τεχνική ποινή σε αθλητή μας, κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση και φαλτσοσφυρίγματα ή καλύτερα σφυρίγματα που έπρεπε να δοθούν και δε δοθηκαν ποτέ, έφεραν το τελικό σκορ που σίγουρα δεν μας ευχαριστεί και ως αποτέλεσμα και ως εμφάνιση. Χωρίς να διαμαρτυρηθούμε στους διαιτητές και χωρίς να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Γνωρίζοντας τις δυνατότητες του συνόλου μας απλά θα γράψουμε ότι βρεθήκαμε σε μία άσχημη αγωνιστικά ημέρα. 

 Πάμε τώρα στα εκτός γηπέδου τεκταινόμενα. 

Κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα από τον α΄διαιτητή. Ως πάγια συνήθεια μας δε θα αναφέρουμε τα ονόματα των δύο διαιτητών, γιατί πιστεύουμε ότι οι πρωταγωνιστές είναι οι αθλητες και οι διαιτητές απλά αυτοί που οφείλουν να εφαρμόζουν τους κανόνες του αθλήματος δίνοντας αξιοκρατικά τις ποινές που προβλέπονται. 

Παρόντας στο παιχνίδι ο γεν.γραμματέας του συλλόγου μας έγινε μάρτυρας ενός γεγονότος που πραγματικά δε τιμά το άθλημα. Εξερχόμενος του γηπέδου ο ά διαιτητής και εκτός εαυτού, επιτέθηκε φραστικά στον σύλλογο μας, προσβάλοντας και λέγοντας  : " Για τέτοιο χαρακτήρα με έχετε. Δεν κοιτάτε τα χάλια της ομάδας σας. 25 πόντους χάνεται και μιλάτε.". 

Όπως θα ήταν φυσικό ο γεν.γραμματέας μας απάντησε στις ύβρεις λέγοντας απλά ότι δεν κάνει καλά που μιλάει δημόσια, έξω από το γήπεδο και με αυτόν το τρόπο και καλά θα κάνει να κατεβάσει το κεφάλι και να απομακρυνθεί ως όφειλε. 

Τελικά μετά το συμβάν έγινε γνωστό οτι ο ά διατητής είχε μία προσωπική επαφή μετά το παιχνίδι με τον έφορο της ομάδα μας (μόνο οι δυο τους) και επειδή δεν του πολυάρεσε η συζήτηση αποχώρησε εκστομίζοντας τα παραπάνω.

Παρακάτω έχουμε δήλωση του Γ.Γ. του ΠΚ Νεάπολης κ.Αντώνη Μποζίκη :

" Μετά 40 χρόνια στα γήπεδα, πίστευα πως τα έχω δει όλα. Χθες όμως έζησα και την διαπόμπευση του συλλόγου μας σε δημόσιο χώρο , με φίλους και αθλητές των δύο ομάδων μάρτυρες, από έναν παράγοντα του αγώνα που άλλος είναι ο ρόλος του.Του πρώτου διαιτητή της αναμέτρησης Λυπάμαι ειλικρινά για την στάση του αυτή και θέλω να πιστεύω πως είναι στάση της στιγμής που έχει να κάνει με την προσωπική του διάθεση και όχι με αυτό που πραγματικά πιστεύει. Λάθη κάνουμε όλοι και περιμένω μία δημόσια συγνώμη με ότι έχει να κάνει τον σύλλογο μας. Τέλος, επειδή χθες το βράδυ σε ανάρτηση μου δήλωσα ότι θα ζητήσουμε την εξαίρεση του εν λόγω διαιτητή , θα πω τούτο :  ο σύλλογος μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν εντός παρκέ. Θα ενημερώσω όλα τα αρμόδια όργανα και θα πράξουμε ανάλογα το τι θα πει το Δ.Σ. του συλλόγου και οι προπονητές μας."


Το φύλλο αγώνα

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ INSTASHOP 73-51

Δεκάλεπτα: 21-13, 38-22, 49-37, 73-51

Μέγας Αλέξανδρος Καλοχωρίου (Χατζηβρέττας): Γιώτας 1, Μήτκος 5, Παπαβασιλείου 9(2), Δασκαλόπουλος 2, Ρατόπουλος 8, Χατζηιωάννης 18(1), Παπαστεφάνου 6(1), Σπανίδης 6(2), Ανδρονικίδης, Καδής 16(2), Αραμπατζής, Τρούπκος 2. 

ΠΚ Νεάπολης Ιnsta Shop (Γκένογλου): Παπαχρήστος 2, Οικονόμου, Παπαδόπουλος 5(1), Κολοκυθάς 2, Παπαβασιλείου 3(1), Χατζηστεφάνου 11(2), Νάκου, Σαχινίδης Γ. 4, Κυρατζής 13(1), Σιδηρόπουλος 2, Μιχαηλίδης 6, Σαχινίδης Ξ. 2. 

Φωτογραφίες