ΜΠΑΣΚΕΤ / ΝΕΟΙ : “Είναι η μεγαλύτερη στιγμή μέχρι την επόμενη…”




 Ας αναλογιστούμε τα λόγια του Νίκου Γκάλη το μακρινό γι αυτά τα παιδιά 1987 και ας γράψουμε ότι αυτό που πέτυχαν εφέτος είναι ότι καλύτερο έχουμε βιώσει στο ανδρικό επίπεδο σε όλη τη 40χρονη πορεία του συλλόγου μας.

Η συμμετοχή στην τελική 8άδα του πρωταθλήματος νέων της ΕΟΚ σηματοδοτεί μία νέα περίοδο του συλλόγου και μία ιστορική διακεκομμένη γραμμή για την ιστορική μας ακολουθία πλέον (πριν το 2024 και μετά το 2024).

Η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια και θα πρέπει να διαχειριστούμε το γεγονός αυτό ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία ανάπτυξης του τμήματος από εδώ και πέρα.

Το χθεσινό παιχνίδι με τον Ιόνιο είχε αποκτήσει τυπικό χαρακτήρα από την περασμένη βδομάδα και το πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα του Ιονίου είναι ένα κράμα με διπλά δελτία, με τους καλύτερους αθλητές της Κέρκυρας και όχι μόνο. Έχουν στις τάξεις τους αθλητή που με διπλό δελτίο από την ομάδα του Λαυρίου, έχουν διπλα τους έναν έμπειρο μάνατζερ που έχει φάει με το κουτάλι το μπάσκετ δεκαετίες τώρα και το κυριότερο έχουν μαζί τους όλο το νησί της Κέρκυρας. Πραγματικά δεν θα εκπλαγούμε εάν στο άμεσο μέλλον δούμε την ομάδα του Ιόνιου σε ψηλότερες κατηγορίες ( σήμερα αγωνίζεται στη Γ΄Εθνική) κάτι που το χρειάζεται το μπάσκετ της Κέρκυρας.  

Στα δικά μας τώρα. Χθες ο κόουτς έδωσε σε όλα τα παιδιά χρόνο μιας και ήταν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Αν και η ομάδα είχε ένα εξαντλητικό ταξίδι, μιας και πήγε να αγωνιστεί αυθημερόν, εντούτοις τα παιδιά έδειξαν διάθεση. Η διαφορά θα μπορούσε να ήταν και μικρότερη αλλά και μεγαλύτερη. Αλλά στην τελική δε θα είχε και καμία σημασία. Το θέμα είναι ότι έκλεισε μία περίοδος χορταστική για τα παιδιά και για όλους εμάς. Επιτυχημένη 100% . 

Να ευχηθούμε καλή συνέχεια στα τρία παιδιά που έκλεισε ο κύκλος τους με τους νέους (γεν.2003) Νίκο Ευαγγέλου, Κώστα Νάκου και Θωμά Αργύρη και να γράψουμε ότι θέλουμε όλα τα υπόλοιπα παιδιά, συν  αυτά που θα προστεθούν στο ρόστερ για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που στήριξαν την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και πιστεύουμε ότι χάρηκαν με την επιτυχία των αθλητών μας όπως κι εμείς.

Τέλος να δώσουμε συγχαρητήρια στους γονείς αυτών των παιδιών που πέρα από καλούς αθλητές έχουν διαμορφώσει και τέλειους χαρακτήρες. Λίγη από την περηφάνια των γονέων να μας επιτρέψουν να πάρουμε κι εμείς που τους ζούμε καθημερινά.


Το φύλλο αγώνα

ΙΟΝΙΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ INSTASHOP  72 - 41

Ιόνιος (Δεσσύλας): Τρικαλιώτης 2, Λεϊσος, Τσιτσές 7, Σπίνουλας 11(3), Κακαρούγκας, Χονδρογιάννης 8(1), Στεμπαρης 22, Κατσαρός 2, Δεϊμεζής 10, Βαζούκης 8(2), Μουμούρης 2, Ρουμελιώτης 1.

ΠΚ Νεάπολης (Γκένογλου): Ευαγγέλου 3, Αργύρης 3(1), Γιαννελάκης, Νείρος, Οικονόμου 5(1), Παπαδόπουλος 2, Χατζόπουλος 2, Νάκου, Κυρατζής 7, Φίξης 5, Σοφολόγης, Μιχαηλίδης 14(1).


Φωτογραφίες