ΜΠΑΣΚΕΤ / ΑΝΔΡΙΚΟ : Άκρως... τρελό και απόρρητο

 



Μία βδομάδα τώρα και ενόψει του αγωνα με τον Μπότσαρη κανείς δε μιλούσε δυνατά γι αυτό που έπρεπε να συμβεί ώστε η ομάδα μας να πάρει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας για την τρίτη θεση που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο της κατηγορίας. Ήταν δύσκολο (έπρεπε η ομάδα να κερδίσει με 8+ πόντους) , ήταν περίεργο (η κατάσταση της ομάδας δεν ήταν εκεί που όλοι θέλαμε), ήταν ψυχολογικά ακατόρθωτο (μετά τον αποκλεισμό των νέων που είναι βασικός κορμός της ομάδας) και τέλος ήταν σωματικά άθλος (γιατί το τελευταίο διάστημα είχαμε σημαντικές απουσίες). Μα αυτό που είδαμε χθες ήταν μία ολική ανατροπή όλων των προηγουμένων. Μάλλον τελικά όλα ήταν διαδόσεις, για τον εφησυχασμό των αντιπάλων. Η ομάδα έτρεξε, πίεσε, έπαιξε άμυνα, λειτούργησε άψογα στον επιθετικό τομέα και το κυριότερο, έτσι όπως το είδαμε, δεν ήταν δύσκολο.

  Η ομάδα παρουσιάστηκε με χαμηλό προφίλ, όλοι γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν για να πετύχουν τον στόχο τους και από την αρχή έδειξαν ποιος έχει τον πρώτο λόγο στην έκβαση του αγώνα αλλά και στη διαφορά που θα έκρινε την ομάδα που θα έχει το προβάδισμα σε ισοβαθμία στην τρίτη θέση.

 Πρώτο δεκάλεπτο. Οι αντίπαλοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με 3ποντο και δίποντο (0-5), αλλά μέχρι εκεί. Με επιθετικές αιχμές τον αρχηγό Χατζηστεφανου και τον  νεαρό Κυρατζή, γρήγορα αποκαταστάθηκε η τάξη, περάσαμε μπροστά και το δεκάλεπτο έκλεισε με 20-13.

 Δεύτερο δεκάλεπτο. Εδώ μπήκαν οι βάσεις της διαφοράς. Έσταξε δύο κρίσιμα 3ποντα ο Παπαβασιλέιου και παράλληλα η σκυλίσια άμυνα πίσω με πρωτεργάτη τον Γιώργο Σαχινίδη, η ομάδα ξέφυγε πα΄νω από το  ψυχολογικό όριο του 8+ και πήγαμε στο ημίχρονο με επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 17-11 και σκορ ημιχρόνου 37-24.

 Στο ημίχρονο ειπώθηκε το σωστό. Στο τρίτο δεκάλεπτο θα φαινόταν ο νικητής ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο εάν θα υπάρξει η πολυπόθητη διαφορά,

 Τρίτο δεκάλεπτο. Τα τρία φάουλ των Κολοκυθά, Κυρατζή και Χατζηστεφάνου καθώς και ο τραυματισμός του Σαχινίδη έφεραν προστιγμή ένα άγχος στην ομάδα. Εκεί όμως  φάνηκε το πόσο συγκροτημένη ομάδα είχαμε, οι παίκτες του πάγκου πρόσφεραν τα μέγιστα και παρά την πίεση των αντιπάλων οι αθλητές μας κράτησαν τη διαφορά. Το σκορ του 3ου δεκαλέπτου ήταν 51-39.

 Τέταρτο δεκάλεπτο. Το παιχνίδι ήταν αυτό της γάτας και του ποντικού, Οι αντίπαλοι προσπάθησαν να φέρουν στα ίσα τον αγώνα (όταν λέμε ίσα εννοούμε στο -8 γι αυτούς). Το καλύτερο που κατάφεραν ήταν να το φτάσουν στους -10 πόντους. Αλλά μέχρι εκεί. Σιδηρόπουλος, Μιχαηλίδης, Χατζηστεφάνου και στο τέλος ο υπερήρωας Σαχινίδης δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης της διαφοράς (η νίκη είχε κριθεί προ πολλού). Το τελικό σκορ (68-54) δικαίωσε την προσπάθεια των αθλητών μας και πλέον είναι στο χέρι της και μόνο εάν δώσουν το παρόν τους στα μπαράζ ανόδου της κατηγορίας.

 Να ευχαριστήσουμε για ακόμη μία φορά τους φίλους και τις φίλες μας, που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά μας.


Το φύλλο αγώνα 

ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ INSTASHOP - ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ 68 - 54

Δεκάλεπτα: 20-13, 37-24, 51-39, 68-54

ΠΚ Νεάπολης Ιnsta Shop (Γκένογλου): Παπαχρήστος,  Οικονόμου, Παπαδόπουλος, Κολοκυθάς 7(1), Παπαβασιλείου 6(2), Χατηστεφάνου 16(3), Νάκου, Σαχινίδης 6(1), Κυρατζής 20, Σιδηρόπουλος 6, Μιχαηλίδης 7(2) . 

Μάρκος Μπότσαρης (Ταϊτζόγλου-Παπαδόπουλος): Μπουίντας 9(1), Πολυχρόνης, Αλεξιάδης 3, Ζεμπεκίδης 1, Οκκας 15(3), Καραγεωργίου 3(1), Ματίδης 6, Δεϊρμεντζόγλου 2, Ζαταγιάς 8, Στοϊτσης 7(1).

Φωτογραφίες