ΜΠΑΣΚΕΤ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ



Μετά τι πρώτες έξι αγωνιστικές και αφού η ομάδα των ανδρών έδειξε τα πρώτα στοιχεία της, στο τι θα μας παρουσιάσει φέτος, αποφάσισε ο κόουτς Γιώργος Αποστόλου να μας μιλήσει για την πρώτη του χρονιά στο ΠΚ.
Ο σύλλογος παρουσιάζει μία νέα αμάδα , σε μία νέα κατηγορία, και σίγουρα δεν είναι στα καλύτερα του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.Αυτό από μόνο του κάνει τον Γιώργο νικητή αν στο τέλος της χρονιάς καταφέρει να φέρει εις πέρας το έργο του δίχως καμία μεγάλη αρνητική έκπληξη.
Ο ίδιος είναι σίγουρος για τον εαυτό του, πιστεύει στους αθλητής του και περιμένει μεγαλύτερη βοήθεια από τον κόσμο της Νεάπολης.
Ας διαβάσουμε όλοι τη συνέντευξη του Γ.Αποστόλου....

Ερώτηση : Κόουτς ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις για το πρωτάθλημα, αλλά και την αγωνιστική παρουσία της ομάδας σου ?

Γ.Αποστόλου : Η κατηγορία είναι αρκετά δύσκολη, ιδίως για εμάς που παρουσιάζουμε μία νέα ομάδα. Εκτός από τις δύο πρώτες στη βαθμολογία ομάδες, οι οποίες και δείχνουν σταθερότητα, οι υπόλοιπες μπορούν να κερδίσουν ή να χάσουν από όλους.
Η δική μας ομάδα βρήκε ρυθμό τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, μιας και έπρεπε να στηθεί από την αρχή.Η αποχώρηση πέρσι σημαντικών παικτών της μας υποχρέωσε να αργήσουμε να βρούμε ρυθμό,κάτι που νομίζω πλέον έχει ξεπεραστεί.Πλέον οι αθλητές μας γνωρίζουν τους ρόλους τους και το τι πρέπει να κάνουν εντός του παρκέ.

Ερώτηση : Τι περίμενες και τι τελικά βρήκες όταν ήρθες στο ΠΚ ?

Γ.Αποστόλου : Το ΠΚ Νεάπολης είναι ένα από τα μεγάλα σωματεία στο ερασιτεχνικό μπάσκετ της Θεσσαλονίκης με καλό brand name.Εκπροσωπεί μία μεγάλη περιοχή σαν τη Νεάπολη και οι άνθρωποι του αγαπούν το μπάσκετ. Αν και ήρθα σε μία μεταβατική στιγμή του συλλόγου, οι συνθήκες δε μπορώ να πω πως είναι ιδανικές λόγω έλλειψης προπονητικών ωρών στο κλειστό της Νεάπολης, αλλά είναι πολύ καλές. Εγώ προσωπικά αλλά και οι αθλητές μου έχουν το υλικό που χρειάζεται για να δουλέψουμε, έχουμε την κάλυψη της διοίκησης, αλλά έχουμε και την υπομονή των ανθρώπων που είναι κοντά στην ομάδα, γιατί γνωρίζουν πως η ομάδα είναι νέα και θέλει χρόνο.
Περιμένουμε περισσότερο κόσμο κοντά μας, τουλάχιστον στους αγώνες στο κλειστό της Νεάπολης.Γνωρίζω πολύ καλά πως στο παρελθόν οι Νεαπολίτες ήταν δίπλα στην ομαδα τους κάτι που πρέπει να γίνει και τώρα.Βέβαια αυτό εξαρτάτε και από εμάς.Πρέπει να δείξουμε και να τους κερδίσουμε αγώνα αγώνα, με την αγωνιστική μας παρουσία.

Ερώτηση : Ποιο νομίζεις πως είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και ποιο το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ομάδας σου ?

Γ.Αποστόλου : Δε θα το έλεγα μειονέκτημα, απλά πρόβλημα το οποίο είχαμε στην αρχή και που λόγω χρόνου δεν μπορέσαμε να το αποφύγουμε. Αργήσαμε στη στελέχωση της ομάδας, ετσι αργήσαμε να βρούμε και τη συνοχή μας.Αυτό βέβαια πλέον είναι παρελθόν και κοιτάζουμε αισιόδοξα το μέλλον.
Πλεονέκτημα...χμ...Θα έλεγα πως πλέον όλοι μας έχουμε βρει τους ρόλους μας.Υπάρχει ομοιογένεια και τα παιδιά με τη δουλειά τους και τη διάθεση τους τρέχουν για να καλύψουμε όλοι μαζί το χαμένο έδαφος του ξεκινήματος.

Ερώτηση : Ήταν δύσκολο να στήσεις την ομάδα από την αρχή ?

Γ.Αποστόλου : Αρχικά φαινόταν πολύ δύσκολο.Η ομάδα είχε χάσει κατηγορία, οι βασικοί της αθλητές ήθελαν να δοκιμάσουν σε μεγαλύτερη από τη Β΄κατηγορία κι εγώ ήρθα στην ομάδα αρχές Ιουλίου. Άρα όλα έπρεπε να γίνουν και σωστά και γρήγορα.Η πίεση του χρόνου  ήταν μεγάλη.
Τώρα, αν λειτουργήσαμε σωστά θα το δείξει ο χρόνος αλλά και η πορεία της ομάδας. Ευελπιστώ πως στο τέλος θα είμαστε νικητές.

Ερώτηση : Μετά έξι αγωνιστικές μπορείς να μας πεις αν οι στόχοι της ομάδα έχουν αλλάξει ?

Γ.Αποστόλου : Από την αρχή είχαμε πει με τη διοίκηση πως ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο γίνεται σε καλύτερη θέση.Δεν υπνοβατούσαμε. Οι συνθήκες μετά από μία πτώση και αποχώρηση βασικών αθλητών δεν μας έδιναν πολλές ελπίδες για κάτι πολύ καλό.
Ο βασικός λοιπόν στόχος, να τερματίσουμε όσο γίνεται σε καλύτερη θέση δεν έχει αλλάξει, αν και οι συνθήκες έχουν κατά πολύ διαφοροποιειθεί και γι αυτό ευχαριστώ πολύ όλους τους αθλητές, παλιούς και νέους, που έδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε μία νέα αγωνιστική ομάδα.
Τώρα, στόχος μας πλέον είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε μας παιχνίδι. Να κερδίσουμε όσο γίνεται περισσότερα παιχνίδια. Να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας και να μην έχουμε τραυματισμούς.

Ερωτηση : Γιώργο Αποστόλου τι θα μας έλεγες ως επίλογο αυτής της συνέντευξης ?

Γ.Αποστόλου : Θα αρχίσω με αυτό που έκλεισα στην προηγούμενη ερώτηση σας.Υγεία...Πάνω από όλα υγεία.Μακριά από εμάς τυχόν τραυματισμοί. 
Ο σύλλογος πρέπει να κτίσει σε αυτή τη χρονιά.Να βάλει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια.Σε αυτό σημαντικό ρόλο έχουν τα νέα παιδιά του συλλόγου και τα τμήματα υποδομής του.Γι αυτό και νεαροί αθλητές του, παίρνουν χρόνο συμμετοχής στους αγώνες.
Είμαι σίγουρος πως η Νεάπολη πού σύντομα θα ξαναπάει εκεί που πραγματικά της αξίζει.Στην Ά κατηγορία και γιατί όχι στη Γ΄Εθνική.Τόσα χρόνια ιστορίας το έχουν αποδείξει πως αξίζει να είναι σε αυτές τις κατηγορίες.
Ευχαριστώ την σελίδα για τη φιλοξενία της...θα σας δω στο γήπεδο....!!!